josephwosk

J.Wosk · @josephwosk

4th Apr 2020 from TwitLonger

כאן התשובה האמתית לקורונהווירוס.


קורונווירוס - פנדמיה ודרכים אלטרנטיביות להתמודד איתה, לקחים לעתיד.
ד"ר יוסף ווסק
j.d.wosk@gmail.com
יותר ממאה שנים מוכרת לרפואה ממלכת הווירוסים בעולם החי. זוהי הממלכה גבולית ופרימיטיבית ביותר, ספק אם מדובר ביצורים חיים בכלל .אולם הווירוסים גורמים למחלות אדם רבות. עד היום השכילה הרפואה למצוא פתרונות טיפוליים מספקים, פחות או יותר, לרב המחלות הוויראליות.
מאז "השפעת הספרדית" הקטלנית של תקופת מלחמת עולם הראשונה נמצאת האנושות בהתמודדות מול סוגים שונים של ווירוסים מקבוצה רספרטורית, אלה שמוקד פגיעתם, ומכאן ייחודם, הוא מערכת דרכי נשימה והריאות. אלה הגורמים לשפעת ,אינפלואנצה, דלקת ריאות ויראלית, ועד כה ריפאו אותה בדרך כלל ללא קושי מיוחד. B על פי דירוג של5 מדובר בקבוצה ובינם ווירוס ssRAN , altimore הגורם היום לפנדמיה COVID-19 ,להבדיל מאחרים ,לא שורדים, לא מתקיימים במים 5 .הווירוסים של קבוצה Coronavirus של מחלת או בהפרשות אדם. עדיין אין דיווחים מוכחים באופן מדעי למציאת נגיפים אלה בדם, בשתן או בהפרשות האדם שלא במצב של קריסת מערכות וערבוב טוטלי של כל מערכות גופו. הווירוסים האלה גם לא שורדים בסביבה חיצונית, על עור האדם או על דברים בסביבת האדם. ספק גדול גם אם יש יכולת הדבקה בנגיפים אלה במגע. גם להדבקה מסוג זה אין הוכחה בדיווחי מחקר רפואי משכנעים .ברור . קיימים הבדלים משמעותיים 5 שגם בין הווירוסים בתוך קבוצה
COVID במצב של התפרצות עולמית של פנדמיה הנגרמת על ידי וירוס חשובים לנו ביותר ההבנה —19 ותוכנית הטיפול במחלה.
COVID אחרי ההידבקות של האדם, נוחתים הווירוסים מסוג -- באזור חלל הפה, בלוע ובגרון העליון 19 ויוצרים בסיס לחדירה, התרבות ודגירה בתאים אפיתלים של האזור העליון של דרכי הנשימה, תהליך שנמשך בין יומיים עד שבועיים. בחדירה לתאים אפיתלים הווירוס משבש את הקוד הגנטי של התא, משתלט על המנגנון המטאבולי ועל המאגר האנרגטי של התא. כתוצאה מכך מתחיל הווירוס להתרבות אקספוננציאלית, וממלא את התא בפרי יצרו ובפסולת מטאבולית רבה, ממית את התא ופורץ החוצה לתאים השכנים. בימים הראשונים אחרי ההדבקה אין, כנראה, לתהליך זה כל ביטוי קליני במצבו של החולה. החולה ירגיש את המחלה, כנראה , רק אחר סיום תקופת האינקובציה (דגירה) של המסה המשמעותית של הווירוסים.
ווירוסים רספרטוריים מצטיינים בקצב התרבות והתפשטות אדירה באוכלוסיית האדם, וזאת בדרך פשוטה וקלה - דרך אירוסולית. זה מתבצע על ידי נשיפת אוויר מזוהם מריאותיו של אדם חולה ונשיפתו של אותו האוויר על ידי אדם בריא. כך מועברות מנות גדולות ובצפיפות גדולה של הווירוסים ,בעלי וירולנטיות מקסימאלית. כמות הווירוסים הינה מסיבית יותר בזמן של שיעול והתעטשות של החולים . הנגיפים נשמרים על חלקיקי מים מיקרוסקופים זמן מה בענני האוויר. ההידבקות מתבצעת בקלות רבה יותר במקומות צפופים בבני אדם, סגורים, לא מאווררם על ידי מערכות המפנות אוויר החוצה. באוויר . מעלות) 4 הווירוסים נשמרים זמן ממושך יותר בעת קר (עד
טיפול במחלות וויראליות רספיראטוריות
viral במשך שנים רבות, כולל בתקופה בנוכחית ,טיפול אנטי-וויראלי לשפעת, לדלקות ריאות ויראליות, ,אינם קיימים באופן מוחלט, פרט לשימוש בטיפול מונע על ידי חיסונים לחלק common cold מהמחלות ובהצלחה חלקית.
בינתיים מנסים, ללא הצלחה יתרה, תרופות קיימות שהצליחו בטיפול של מלריה (קדחת ביצות) ואיידס.

COVID - עקרונות הטיפול העכשווי ב -19 בידוד נרחב של האוכלוסייה לשם מניעת מגע והדבקה בין האנשים באוכלוסייה. •
היגיינה של גוף האדם וסביבתו • שימוש במסכות פה ואף. • פעולות אלה משאירות מעט מקום לאופטימיות .גם לא תקוות רבות לעתיד. הרי ברור שהסבירות גבוהה כי בעוד מספר חודשים או שנים זנים חדשים של ווירוסים רספירטוריים, אולי יותר קטלניים מאלה של היום, יגרמו להתפרצות חדשה וקשה יותר.
COVID באופן כללי רוב הנדבקים בווירוס - לא מפתחים סימני מחלה כלל. ונשארים בהגדרה של 19 נשאים אם הווירוס מתגלה אצלם בבדיקה. מחקרים רבים תומכים בהערכה שההידבקות בווירוס כלל לא נוצרת COVID -19 של האוכלוסייה. זאת משום שבמגע עם הווירוס 100%אמור להגיע ל חסינות. ייתכן כי חסינות זו לא נוצרת עקב כך, כשלווירוס זה אין יכולת לחדור לזרם הדם (אין לווירוס מנגנון פרוטאוליטי לחדירת לכלי הדם), לא נכנס הווירוס לעימות ישיר עם מאגר הכלים כדוריות דם לבנות ונוזלים אינטרסטיציאליים, לכן גם – האימונולוגיים העוצמתיים ביותר של הגוף קטן יחסית המקור ליצירת נוגדנים.
לקח חשוב שניתן להסיק מפנדמיה של קורונווירוס הנו שיש צורך בבקרה בקטריולוגית אדוקה ובחקיקה – לגבי מגוון מקומות ציבוריים שבהם תופעת ההתפשטות הזיהומית בין בני אדם סבירה במיוחד במטוסים וברכבים ציבוריים, באולמות ציבוריים, במרכזי קניות ובמרכולים וכן בבתי חולים. בקרה זו חייבת להיות מגבילה, ודומה לבקרה של איכות בקטריולוגית של מקורות המים. אנחנו יודעים היטב, שתחלואה גבוהה נגרמת לאנשים במיוחד במחלות רספיראטוריות ויראליות אחרי טיסות ארוכות, שהות באולמות הומי אדם, ביקורים או שהות בבתי חולים. תופעות אלה מתרחבות בתקופות של התפרצות שפעת ומחלות וויראליות עונתיות. בגלל העדר מחקרים אפידמיולוגיות על הממדים של ההידבקויות , למשל, בטיסות ארוכות, איש לא יודע להעריך את התמותה המלווה את התופעה. כנ"ל לגבי תחלואה ותמותה גלובלית עקב זיהום אוויר בקטריאלי בבתי חולים. זהו לקח חשוב מן הפנדמיה של הקורונווירוס . לפיכך יש להנהיג את העקרונות הבאים: שימוש חובה באוורור מפנה אוויר החוצה עם קטילה מלאה של חיידקים ווירוסים באוויר • בדיקות בקטריולוגיות תכופות של האוויר במטוסים, בבתי חולים, באולמות ציבוריים וכיוצא • בזה. מחקר בקטריולוגי וטכנולוגי למציאת שיטה ותכנון של המכשור המשלב מערכות מיזוג אוויר • ופינוי האוויר עם קטילה בו-זמנית של חיידקים ונגיפים. פיתוח אמצעי מיגון אנטי-בקטריאליים אישיים קוטלי ווירוסים, קלים, נוחים ולא מזיקים • לבריאות האדם .לא מסכות כירורגיות חסרות יכולת לבודד מווירוסים. העיקרון המרכזי הינו הצורך של פיתוח ציוד כזה שאינו עוד הגנה מפני נגיפים באוויר, אלא קטל של גורם הזיהום בסביבת אדם שתימצא על ידי המחקר כאופטימאלית.
כך נוכל ליצור בעולם מציאות בטוחה הרבה יותר נגד מחלות רספיראטוריות שכיחות וגם מניעת התפרצויות מחלות קטלניות מקבוצה רספיראטוריות (אנדמיות ופנדמיות) בעתיד.
כך נוכל גם להבטיח את מניעת האיום על אוכלוסיות רחבות שנמצאות בסיכון, על פני סגירה של אנשים ב"מעצרי בית" ארוכים שלא ידוע מועד סיומם, וכן שיבוש כל מרחב החיים של המדינות, והרס חברתי וכלכלי שלהן .ואם, חלילה, יימצא בעולם איש או גוף מטורף שיצליח לנצל את הטכנולוגיות הכל-יכולות להפצת וירוסים קטלניים בעולם, נכין את העולם להתמודד מול זה בלי הפתעות גדולות וקושי.

COVID מה מיוחד ושונה בווירוס - ,מכל הווירוסים האחרים? 19
CODIV ווירוס - הינו יצור טבע פרימיטיבי ושברירי ביותר, הפוגע אך ורק במערכת הנשימה של בני 19 CORVID אדם - מארח ואורח. ווירוס - אינו עמיד במים, ביובש, לא מסוגל לחדור לזרם הדם ולרקמות 19 עמוקות של גוף אדם.
הווירוס פעיל ביותר, ווירולנטי ביותר, בעל יכולת גבוהה לבקוע את הממברנה השומנית של התא pH מעלות ,וב 37 מעלות עד 4 האפיתלי בתנעים טווח מוגבלים של טמפרטורות בין .6 - חומצי קל של
pH -הוא נהרס ב 3 בין 1 - חומצי ו 4 ,5, פרט לBaltimore אלקליני, כאשר כל הווירוסים של 0-11 מסוגלים לשרוד ולתפקד במים, בהפרשות אדם ובסביבה יבשה .אלה הווירוסים שעמידים בטווח COVID טמפרטורות רחב בהרבה מ 1 - ,דהיינו ,בין 19 12 -עד pH -14
, ליצור בסיס התרבות והתפשטות באזור העליון של מערכת הנשימה COVID-19 כאשר מצליח ווירוס בסיום של תקופת הדגירה (אינקובציה) יכול הווירוס לגרום להופעת תסמיני המחלה הקלינית :עליית חום הגוף, שיעול יבש וכאבי גרון. זאת כתוצאה מיצירת הרס ודלקת בשכבה אפיתלית של חלל הפה, הלוע והגרון העליון.
COVID ניתן להבין שהנישה האבולוציונית הייחודית של ווירוס - הינה לנצל את התאים 19 האפיתליאליים של מערכת הנשימה בלבד. ווירוס בוחר בהם כעל אובייקט מטרה וטרף.
לעובדה זו מספר השלכות מסקרנות , היכולות הגדולות ביותר של המערכות האימונולוגיות מופעלות על ידי הדם, הכדוריות הלבנות • COVID הפלזמה והנוזלים האינטרסטיציאליים של רקמות הגוף. לנגיף רספיראטורי מסוג של , אין יכולת לגרום למחלה כללית דרמטית רב-מערכתית עם 5- ולווירוסים בקבוצתו ה 19 SEPSI - תופעות, למשל, של הרעלה כלל-זיהומית של הגוף .לעומת זאת, מסוגל ווירוס S "לחנוק" את האדם על ידי ההתפשטות מסיבית "זוחלת" בשכבת תאי האפיטליום לעומק דרכי הנשימה ובהצפה מהירה ובלתי הפיכה של הריאות על ידי רבבות הווירוסים על תוך התאים האפיטלים של אלואולות בעומק הריאה. אי נוכחות של ווירוס קורונה בזרם הדם ועל ידי כך חוסר קונפליקט משמעותי מול מערכות • אימונולוגיות של הגוף מפחיתות גם העוצמה של יצירת הנוגדנים ,ובדרך זו מפחיתות את רמת COVID ההתחסנות של הגוף נגד ווירוסים מסוג -19 COVID העדר נוכחות ווירוסים • - בדם של החולים בקורונווירוס מסביר חוסר היעילות של 19 ובווירוסים של MALARIA שימוש בתרופות לטיפול במלריה . הרי אלה ואלה RINOVIRUS HIV נמצאים בדם, לשם נכנסות גם התרופות.
מנגנון אפשרי של הידרדרות קלינית, לפעמים מהירה וקשה, אצל הסובלים מקורונווירוס ממצב סטטי-שפיר לקריטי-בלתי הפיך.
לפי הבנתי,
COVID נגיף - פוגם אך ורק בתאים האפיתלים של המערכת הנשימתית .תאים אלה בונים 19 כיסוי פנימי דק של רוב המשטחים הפנימים של המערכת הנשימתית, בעיקר מערכת ענקית Alveolar basal epithelial cel של l COV במהלך התרבותם והתקדמותם של נגיפי • אל תוך הריאה הם מחסלים את שכבת ID-19 האפיטליום בלי לפגוע מתחת לכיסוי אפיתליאלי, זה בדומה לגל שוטף של "צונאמי", או אש המתקדמת בשדה קוצים ופולשת פנימה לעומק קנה הנשימה ואל תוך האלואולות, מבלי שיכול משהו לעמוד בדרכם .כך הם הורסים במהירות אפיטליום של אלואולות ומציפים אלואולות במסה של חומר ויראלי ופסולת רקמתית. בהיעדר טיפול מחסל ווירוסים אלואולות מתחסלות והתהליך הופך לבלתי הפיך. תהליך חמצון הדם בריאות יורד ברמה דרמטית והחולה נכנס לאי ספיקה נשימתית חריפה וסופנית. תפקיד מערכות הנשמה מלאכותית הנו סימפטומטי ויכול להציל רק חולים שבהם תהליך • ההנשמה הופעל מוקדם יחסית, כאשר כמותית המנגנון האלואולרי עדיין לא חוסל בממדים שאינם מאפשרים חמצון של הדם אפקטיבי. לדעתי, יש סיכוי שחמצון בריכוז גבוה גורם לקטל וממית את הווירוס. אם כן, במצב הזה, הפסקה או ירידה בעוצמת פעילות נגיפית ועליה ברוויה של הדם בחמצן יכולים לגרום להצלת החולה.

COVID טיפול ישיר להכחדת וירוס –אלטרנטיבה - במערכת הנשימה 19
מערכת הנשימה היא המערכת היחידה מכל מערכות הגוף האחרות אשר "פתוחה" יחסית לגישה טיפולית ישירה. בטכנולוגיות של היום, במידת הצורך, ניתן להפעיל תרופות קטלניות לנגיפים ושאינם מזיקים לרקמות הגוף לתקיפה ישירות את הנגיף. בדומה לטיפול בפצע מזוהם, ניתן לעשות החל משלבים מוקדמים של המחלה או אפילו לצורכי מניעתה במצב אפידמיולוגי מאיים. ניתן לעשות זאת Naso באמצעות פעולות כמו שטיפת פה וגרגור הגרון באזור הידוע בשם נאזו-פארינגאלי .במידת הצורך, אם המצב הקליני דורש זאת, ניתן לבצע איריגציה או אינהלציה של pharengial הנוזלים או האדים קוטלי הנגיף, ולהגיע אפילו עד הרמה של ברונכיאולות בעץ הריאות. מקור הכשל COVID בטיפול של הווירוסים הרספירטוריים, כולל - הינו באיחור עצום של התחלת הטיפול וחוסר 19 ניסיון בהפעלת חומרים שאמורים לפגוע בווירוסים בשדות שבהם הווירוסים מתרבים, עוברים אינקובציה. אנחנו מדברים על איחור בין ימים ועד שבועיים ויותר. אנחנו נותנים לווירוס יוזמה והובלה של תהליך מחלה ללא מפרעה.
ברור שנדרשת עבודה מחקרית רבה ברפואה קלינית, בווירולוגיה ובפרמקולוגיה כדי להגדיר במדויק חומרים המתאימים לפגוע בווירוסים, תכשירים ותרכובות שתוקפים את הווירוסים במערכת הנשימה.
לשם אמת, הגעתי להתעמק וללמוד את הנושא בעקבות ניסיון אישי די מוזר ומסקרן .
לפני זמן רב התעוררתי בוקר אחד עם תחושה מטרידה של כאבי גרון קשים, גירוד ושריפה, שיעול יבש, ) למחלת Auraללא כיח. תחושה זאת חוויתי לא פעם בשנות חיי ותמיד היו תופעות אלה פרודרומה ( Common התקררות (ויראלית?) , שפעת או דלקת ויראלית אחרת של דרכי הנשימה העליונות. cold A - תמיד היה המשך ל זאת לשבועיים עד שלושה שבועות של מחלה. משום שבאותו הבוקר מצבי ura היה מטריד במיוחד, החלטתי לנסות לעזור לעצמי בעזרת שתיית מיץ לימון, שנסחט במקום. על-מנת להיטיב עם הטעם החריף הוספתי חצי כפית דבש למשקה. הפתעתי הגדולה הייתה בכך שהתופעות 4 שחשתי קודם נעלמו תוך - שעות, ולא חזרו עוד. יתר על כן, לא התפתחה ההתקררות למחלה 5 ממושכת ,כמו שקרה תמיד במשך שנים רבות.
הסתקרנתי להבין מדוע על ידי הזלפה של כמות זעירה של חומר חומצי אל תוך גרוני נקטעה לחלוטין התפתחות של, כך הנחתי, מחלה ויראלית בדרכי הנשימה העליונים שלי? יתכן משום שהחומר היה , קטלני בחומציות לווירוס. 2- PH בעל

דומני, כי הגישה המתוארת לעיל הינה הרמז על אפשרות לטיפול תקיף ופעיל, בעל סיכוי סביר לבלום מחלת דרכי נשימה וויראלית באופן מצליח ומהיר ?אני משוכנע כי הצלחה במערכה זאת מחייבת פעולה מוקדמת וישירה ב"בטן הרקה" של ווירוס, בחשיפתו לשינוי בסביבה שלו פיזיו-כימית, ברגישות שלו למגע עם מגוון חומרים כימיים שלא פוגעניים לאדם.
שינוי גישה טיפולית בווירוסים רספירטוריים מהססני לתקיף וישיר הייתכן ותהווה תרומה לא רק עבור COVID סיום מוצלח של -, אלא תסמל נקודת מפנה חיובית בטיפול של מגוון מחלות ויראליות 19 רספיראטוריות, אשר מהוות מטרד לא מבוטל לרבבות בני אדם וגם תחלואה שגובה מחיר יקר של חיי אדם בכל שנה באוכלוסיית העולם.

Reply · Report Post