Torstaina 28.1. klo 22:31 paukkui mulla vika level, ja Joonalla klo 23:38 🥳 Yhteistyöllä ja vaikeuksien kautta onnistuttiin saamaan hyvin epätodennäköinen noin 6 tunnin etumatka kaikkiin muihin Suomessa, ja lähes kaikkiin myös maailmanlaajuisesti. Tämän ansiosta oltiin ensimmäisiä "puhtaita" L50 Suomessa, sekä todennäköisesti myös koko maailmassa. Näin muutaman päivän jälkeen on vieläkin globaalisti pelaajien keskuudessa ollut oletus että olin maailman nopein kaikki tehtävät suorittanut L50, joten kai se täytyy jo itsekin uskoa ellei pian toisin todisteta 😅 Levelöintiin meni mulla aikaa yhteensä 8 viikkoa, 3 päivää, 1 tunti ja 55 minuuttia.

Tän meidän uskomattoman etumatkan saaminen oli kuin lottovoitto ja myös sellaista sekoilua, että pakkohan tää koko draamankaari on nyt kertoa 🤣
Aloitetaan ihan siitä kun levelit julkaistiin, miten lyötiin viisas päämme yhteen tässä projektissa ja miten näin täydellisen hiottu suoritus lopulta onnistui..

L41-45 oli nopea noin 24 tunnin rykäisy. Levelit julkaistiin 30.11. maanantai-iltana klo 20:36 ja L45 oli saavutettu jo seuraavana tiistai-iltana ennen klo 22. Vaikeimmaksi palaksi ensimmäisenä päivänä osoittautui L44 tehtävät "voita 100 grunttia ja 50 Leaderia". Läpäistäksemme tämän vielä saman päivän aikana jouduimme ostamaan muutaman kymmentä Rocket Radaria ja silti tulisi kiire, sillä Leaderit menee nukkumaan klo 22. Mielen päällä oli kuitenkin ajatus, että osa sen tekisi, joten siihen oli itse myös pyrittävä. Pääsin itse aloittamaan tämän osion klo 12 aikoihin, josta ekan tunnin pelasin itsekseni kävellen Töölön Leadereita ja Gruntteja. Klo 13 aikaan sain Joonalta viestin, ja siitä asti ollaankin pelattu levelit loppuun asti yhteisvoimin. Aikataulu vaikutti tiukalta, joten yhteistyö oli hyvä ajatus ja ajettiinkin sitten rakettien perässä seuraavat 7-8 tuntia. Tahdin täytyi olla intensiivinen, ja L45 olikin saavutettu noin klo 20:30. Joona oli aloittanut tämän tehtävän hieman myöhemmin, joten hänellä meni vielä tunti kauemmin. Tämän onnistuminen ennen keskiyötä oli oleellista, jotta voitiin saada L45 kohdalla "Ota snapshot 7 päivänä putkeen" ensimmäinen päivittäinen snapshot jo tiistain puolelle. Tässä oli todella tärkeä onnistua, sillä se mahdollisti viimeisen snapshotin rekisteröinnin seuraavana maanantaina klo 0:00. Ja tämä oli erittäin oleellista, sillä se antoi meille 7 päivän etumatkan kaikkiin, jotka eivät saisi viimeistä snapshottia maanantaina. Mahdollistaakseen tämän, L46 oli suoritettava hyvissä ajoin ennen klo 09, jotta voisi saada ensimmäisen leiman jo silloin L47 tehtävään "Kävele 25km viikossa 8 eri viikkona". Suomessa oli ainakin tiedossa 5 pelaajaa, jotka pääsi tähän ensimmäisen viikon aaltoon, ja muut tulisivat viikon perässä johtuen L47 tehtävästä, johon voi saada leiman vain maanantaisin klo 09.

L46 ei ollut mikään helppo etappi suorittaa näin nopeasti (00-09 välillä), isoin homma oli kerätä kolmeen upattavaan poniin XL-karkit ennakkoon. Tämä kerääminen tehtiin samalla, kun odotettiin sitä 7 päivän kestävää snapshot-tehtävää valmiiksi. Luvassa ei siis ollut viikko taukoa, vaan ankaraa valmistautumista seuraavan levelin vaatimuksiin. Lopulta saatiin tarpeeksi karkkeja kerättyä, mutta sen eteen joutui pelaamaan suhteellisen runsaasti eikä onnistuminen ollut mitenkään varmaa johtuen spawnien vaihtelevuudesta. Itselläni XL-karkkeja kertyi tarpeeksi lopulta 8:lle ponille, joista valitsin upattavaksi Cinccinon, Lopunnyn ja Espeonin. Joona uppas Tentacruelin, Cinccinon ja Pyroarin. Lisäksi L46 tehtävässä piti tehdä 30 raidia uniikeilla poneilla, johon meillä meni ~2 tuntia. Sen jälkeen päästiin L47, ja nyt pitäisi odottaa klo 09 asti, jotta saadaan ensimmäinen edistyminen viikkokilsatehtävään. Vaikka meillä molemmilla oli reippaasti yli 25km kasassa ensimmäistä edistymistä varten, otettiin asiaksemme varautua siihen, että tehtävä laskisikin kilsat alkaen vasta siitä hetkestä kun ollaan päästy L47 (eihän Nianticiin voi luottaa niin paljoa, ettei varautuisi bugeihin). Tästä syystä vuorossa oli yön yli jatkunut pelisessio 02-06, jonka tarkoituksena oli kerätä +25 kilometriä lisää ihan vaan varuiksi jos se sattuisi antamaan meille etumatkan muihin. Klo 09 kuitenkin varmistui ettei sille ollut tarvetta, kun muutkin pelaajaat saivat ensimmäisen leiman ilman sen suurempia bugeja.

Australialaisten beta-vaiheen tuoma parin viikon etu mureni siinä vaiheessa, kun L47 tehtävän tekstiä muutettiin, jolloin heillä nollaantui kävelyt meidän kanssa samalle viikolle. Nyt koko maailma oli siis samalla viivalla levelöinnin suhteen ainoana erona eri aikavyöhykkeet. Tästä johtuen saataisiin tietää seuraavan levelin tehtävät vasta 12 tuntia ennen kuin saadaan L48 itse.

Kahdeksan (todellisuudessa seitsemän) viikon odottelun aikana varauduttiin seuraaviin tehtäviin kaikin mahdollisin tavoin. Tiedossa oli, että L49 vaatisi kaverihommia kuten lahjojen lähettämistä ja Lucky tradeja, ja L50 vaatisi excellent-heittoja, legejen nappaamista ja Leadereiden voittamista tietyn cp-rajan alittavilla poneilla. Määrät oli kuitenkin vielä epäselvät ja niitä ei voinut muuta kuin spekuloida. Yksi asia johon varauduttiin oli lahjojen lähettäminen. Ei ehkä ihan heti tule mieleen miten tuohon voisi pahemmin varautua, mutta joulukuun eventti mahdollisti sen, että repussa pystyi pitämään 40 lahjaa kerralla. Näiden pitäminen repussa siihen saakka, kunnes lahjojen lähetys on levelivaatimuksena mahdollistaisi sen, että voidaan lähettää L48 ensimmäisenä päivänä 20 lahjaa enemmän kuin ne, jotka eivät säästäisi neljääkymmentä lahjaa tuosta eventistä. Veikattiin, että tätä ei kovin moni tulisi tekemään. Ongelmana tuossa oli se, ettei voitaisi lähettää ollenkaan lahjoja noin kuukauteen, ja se toisiko tämä peliliike etua, oli hyvin epätodennäköistä. Päätettiin ottaa kuitenkin levelöinti tosissaan ja varautua kaikkiin mahdollisiin asioihin joista saattaisi olla etua, joten pidimme repussa neljääkymmentä lahjaa seuraavan kuukauden ajan eikä lähetetty yhtäkään sinä aikana. Kiitokset kavereille, jotka jaksoi meitä vaikka ei lähetetty näin pitkään aikaan lahjoja! Lisäksi varauduttiin ja ennakoitiin mm. seuraavanlaisia tehtäviä varten: (item) evolvet, iso määrä raketteja/leadereita/puhdistuksia, GBL-voitot, power up, mega evolve jne. Resursseja kerättiin kaikkeen mahdolliseen. Shadoweja meillä oli molemmilla repussa ainakin 500 odottamassa.

Juuri ennen L48 pääsyä ja seuraavien tehtävien julkaisua tein laskelmia siitä minkälaisia tehtävävaatimuksia se vaatisi, että saataisiin muihin 6-24h etu lahjojen hilloamisen ansiosta. Mahdollinen etu vaikutti edelleen hyvin epätodennäköiseltä, sillä lahjojen lähettämisen tulisi olla se tehtävä johon menee eniten aikaa, JA sen vaatimuksen täytyisi olla joko 150, 250, 500 tai 600 lähetettyä lahjaa. Täytyi siis vain toivoa, että tuuri olisi tässä meidän puolella tai muuten jouduttaisiin olemaan edelleen muiden tänne asti päässeiden kanssa samalla viivalla. Pian selvisi, että erityisesti lahjojen lähettämiseen menisi seuraavassa tasossa monta päivää ja vaadittava määrä oli 500. Uudet tehtävät oli julki, ja niiden näkeminen tuntui kuin lottovoitolta.
Sen lisäksi että tuuri oli tehtävävaatimusten suhteen meidän puolella, vielä mielenkiintoisempaa tästä teki se, että nuo 500 lahjaa olisi mahdollista lähettää 4 päivässä vain tekemättä yhtäkään virhettä, eli lähettämällä täysin maksimit jokaisena päivänä, ja vain jos on säästänyt 40 lahjaa repussa joulukuulta asti. Päivittäiset lahjan lähetyksen maksimimäärät menisi seuraavasti:
155+115+115+115 = 500.
Päivässä pystyy saamaan stopeilta korkeintaan 100 lahjaa + ekana päivänä meillä oli repussa ne 40 lahjaa säästössä + 15 extraa on mahdollista saada buddylta päivässä, jos repussa on 0 lahjaa sillä hetkellä kun buddy tuo lahjat (+5 lahjaa aina 7h 20min välein). Jos repussa on väärällä hetkellä esim 1 lahja, buddy tuo vain 4 lahjaa ja se tekisi neljässä päivässä 499/500. Virheille ei olisi siis pienintäkään sijaa, ja vaikka näin hyvän tuurin myötä saatiin mahdollinen kuuden tunnin etu, olotilat oli hiemat sekavat koska tämä täytyisi osata vetää täysin virheettömästi. Nyt piti keskittyä, ja miettiä kaikki kunnolla läpi, tätä tilaisuutta ei voinut mokata. Jos tää saataisiin vedettyä täydellisesti, ei jäis maailmanlaajuisestikaan enää paljoa pelaajia samalle viivalle.

Tässä vaiheessa Joona kysyi multa puoliksi vitsillä, että haluanko tulla asumaan heille tän lahjarumban ajaksi, jotta ei vain mokattaisi, kun voitaisiin olla samassa paikassa lähes 24/7. Idea oli hyvä, joten päädyin muuttamaan Joonan ja hänen avopuolisonsa luokse muutamaksi päiväksi.

25.1. maanantaina soi herätys klo 06. Ausseissa ja muualla idässä oli jo levelöinnit käynnissä kun me vielä odotettiin viimeistä klo 09 leimaa viikkokilsoista.
06:20 Suomen aikaa tapahtui Nianticin ensimmäinen kämmäys, ensimmäinen niistä monista mitä tänä päivänä jouduttaisiin kokemaan. Tästä alkoi se kunnon sirkus ja draamankaari, jota on vieläkin vähän vaikea uskoa. Meille rutkasti hyvää ja huonoa tuuria, sekä hämmentäviä käänteitä jotka aiheutti vaihtelevia tunnetiloja. Vuorossa oli Nianticin suurin emämunaus, joka rikkoi levelöinnin speedrunin suurelta osalta pelaajista.

Ensimmäinen vastoinkäyminen tapahtui tosiaan 06:20, kun Niantic muokkasi (jälleen) levelöintitehtävän tekstiä. Tämä nollasi tehtävän edistymisen kaikilta, jotka oli sillä hetkellä L48. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ne joilla oli 40 lahjaa säästössä joulukuulta, eivät voisi enää lähettää 500 lahjaa neljässä päivässä, sillä ensimmäisen päivän aikataulu buddyn tuomien lahjojen suhteen olisi liian tiukka. Tämä käsitti kaikki aikavyöhykkeet välillä GMT+5-14. Meille tämä ei suinkaan ollut vastoinkäyminen, sillä L48 odottaisi vasta parin tunnin päässä, ja suuri osa pelaajista meitä edeltäviltä aikavyöhykkeiltä jäi nyt varmasti meidän taakse tästä selkkauksesta johtuen. Voitiin huokaista hämmentyneinä helpotuksesta samalla peläten, että sama tapahtuisi vielä meillekin sitten kun ollaan päästy hyvään vauhtiin lahjojen kanssa.

Klo 09 kun saavutettiin itsekin L48, meidän täytyi lähettää jo kuukauden repussa olleet 40 lahjaa kavereille, mutta varmistaa ettei buddy toisi kesken lähettämisen pienempää määrää lahjoja kuin 5. Tämä oli mahdollista estää ottamalla gps pois päältä ja laittamalla se takaisin päälle vasta, kun kaikki lahjat oli lähetetty. Se sujui ongelmitta, ja buddy toi ensimmäiset 5 lahjaa meille klo 09:07. Jatkossa ei tarvinnut kikkailla gps:n kanssa, kunhan huolehti ettei repussa ole yhtään lahjoja tiettyinä kellonaikoina. Gps-kikkailu ei myös kannata siitäkään syystä, että se voisi mahdollisesti sotkea seuraavan päivän lahjalimitin. Tästä ei voitu olla varmoja, mutta se riski täytyi nyt kuitenkin ottaa ensimmäisten lähetysten kanssa.
Buddy toi lahjat seuraavina kellonaikoina eri päivinä (aina 7h 20min välein edellisestä):
---
Ma: 9:07 - 16:27 - 23:47
Ti: 7:08 - 14:28 - 21:48
Ke: 5:09 - 12:29 - 19:49
To: 3:10 - 10:30 - 17:50
---
Jokaisen ajankohdan kohdalla meidän täytyi olla valmiita siihen, että buddy tuo juuri sen 5 lahjaa. Yleensä herätys laitettiin silloin, kun oli kulunut 7 tuntia edellisestä setistä sillä aiempi oletus on ollut, että aikaväli on random 7-7,5h. Pidettiin tästä varmuuden vuoksi kiinni lähestulkoon loppuun saakka, kunnes alettiin uskoa että aikaväli on poikkeuksetta 7h 20min. Yhteensä muodostui noin 3 minuutin viive neljän päivän kuluessa, joka todennäköisesti johtui päivitysvälistä, eli siitä mitenpeli tsekkaa esim. 20 tai 30 sekunnin välein sitä, onko buddy tuonut lahjaa. Joonalla oli keino siihen, miten voisi pakottaa päivittämään tuota väliä useammin: Klikkaa Journal, sitten News ja lopuksi avaa yhden ponin tehtäväjonosta. Itse en uskonut tuohon niin vankasti, mutta aloin myös käymään tuota sykliä läpi silloin, kun Joonan lahjat tuli jo minuuttia mun lahjoja aikaisemmin ja ajattelin tuolla ehkä olevan vaikutusta asiaan. Lopulta tällaisella sekuntien säädöllä ei ollut merkitystä isossa kuvassa, pistetään vaikka sen piikkiin, että lahjapeli oli näinä päivinä henkisesti erityisen raskasta ja stressaavaa, kun haluttiin tehdä kaikkemme buddy-lahjojen saamiseksi ajallaan.

Ensimmäinen päivä oli tehtävien osalta haastavin, sillä viimeinen buddy-lahja tulisi vasta hieman ennen keskiyötä, eikä oltu mitenkään varmoja tässä vaiheessa siitä miten pitkät aikavälit lahjojen tuomisessa oli. Mutta ei siinä vielä kaikki!
Niantic astuu jälleen kuvioon ja tapahtuu seuraava käänne: muutama pelaaja Australiassa sai L48 resetoinnin hyvityksenä noston levelille 49, samalla tuli tietoon viimeiseen leveliin vaadittavat tehtävät. Muutaman pelaajan nosto ylemmäs ei kaataisi meidän peliä, oli vain huojentavaa nähdä viimeiset tehtävät etukäteen, jotta osattiin valmistautua niihin kunnolla.

Vai oliko huojentavaa? No ei ollut, koska selvisi, että L50 vaatisi vähintäänkin GBL Rank 20. Tämä suorastaan murskasi meidän tähänastisen pelin, eikä sille voinut tehdä enää tässä vaiheessa mitään. Rank 20 veisi meiltä ainakin 1,5 viikkoa ja meillä oli aikaa 4 päivää pysyäksemme aikataulussa. Kaikki tähän asti osunut uskomaton tuuri valui hetkessä kaivosta alas ja epätoivo iski. Oltiin varauduttu siihen, että GBL-voittoja saattaisi tarvita joten olin itse laskenut voittoprosenttini todella alas ja Rank vasta 4. Miten voi tunteakaan olonsa näin tyhmäksi niin fiksujen peliliikkeiden jälkeen? Lohturuoaksi piti hakea mäkkäristä pari Double Gastro -hampparia ja elättää toivoa siitä, miten meillä olisi vieläkin pieni mahdollisuus onnistua. Oli päällä pieni shokki ja epäusko siitä, ettei tämä näin vois päättyä. Päätettiin että ei kuitenkaan luovutettaisi, vaan tehdään parhaamme kun tänne asti ollaan jo päästy. Motivaatio oli kuitenkin alhaalla, ja oli vaikea olla miettimättä sitä miten olisi pitänyt valmistautua GBL-vaatimukseen eri tavalla. Harmitti aivan hemmetin paljon. Ainoa mahdollisuus selvitä tästä olisi Rank-vaatimuksen alentaminen tai tehtävän nollaantuminen niin monta kertaa, että muillakin menisi viimeiseen vaiheeseen 1,5 viikkoa. Erittäin epätodennäköistä, mutta uskoin silti mahdollisuuteen sen verran, että ei kannattanut vielä luovuttaa. Niantic oli jo sössinyt tänään pariin otteeseen, miksei vielä kerran, pliis?

Ja kuinkas sitten kävikään! Vielä samana päivänä päästiin todistamaan sitä, miten kuin käskystä GBL-vaatimusta oltiin alennettu Rank 10:een. Ei voitu uskoa todeksi sitä, kuinka hyvä tuuri meille jälleen iski näin ailahtelevan ja epäonnisen päivän jälkeen. Tämä muutos tietynkin resetoi kaikki tasolle 49 nostetut pelaajat, joten he saivat aloittaa excellenttien heittämisen ja muun alusta. Kun maanantaina oltiin saatu päivän maksimit 155 lahjaa lähetettyä, voitiin taas hengähtää sillä kaikkein vaikein päivä oli takana ja meillä oli sittenkin vielä mahdollisuus onnistua. Ensimmäisestä päivästä kuitenkin jäi pieni varautuneisuus siihen, että eiköhän kohta taas jokin mene pieleen. Tähän astinen tuuri oli todellakin ollut lopulta aina meidän puolella, vaikeuksista huolimatta.

Lucky tradet eikä myöskään GBL Rank 10 tuottanut enää vaikeuksia, vaan ne hoidettiin suht helposti valmiiksi. Lucky tradet hoitui osittain vanhoilla tileillä sellaisilta tyypeiltä, jotka oli jo lopettaneet pelaamisen pelin alkuaikoina. Ajettiin myös ympäri pks-seutua Lucky Friend -tradejen perässä ja tuli niitä normitradeistakin mukavasti. Lahjojen lähettämisessä ei koitunut ongelmia muinakaan päivinä, vaan saatiin kaikki onnistumaan niin virheettömästi kuin oli tarkoituskin. Kun torstaina heti keskiyön jälkeen oli 485/500 lahjaa lähetettynä, realisoitui se ajatus, että 500 lahjan lähettäminen neljässä päivässä oli käymässä toteen. Enää tuli odottaa buddyn tuomia viittä lahjaa klo 03:10, 10:30 ja 17:50. Ja se olis sitten siinä. L49 saavutettu torstaina klo 17:50, ja kohti viimeistä etappia.

Viimeistä leveliä ja erityisesti Excellentien heittämistä varten mietittiin, että tehokkain tapa olis istua autossa kiertäen Helsingissä Kaivopuiston, Hernesaaren ja Katajanokan rantoja. Pelillisesti varauduttiin excellentteihin keräämällä 100 Miltankkia tehtäväjonoon, sillä niitä oli suht helppo heittää. Jätettiin myös Johto-researchin Ho-Oh napattavaksi vasta tuolloin sen helppoudesta johtuen. Meidän piti löytää myös joku kuskiksi, jotta pystyttäisiin molemmat pelaamaan viimeinen vaihe läpi tehokkaasti. Saatiin kuskeiksi Axu (Nooxel12) ja Niko (Koistliz), aplodit kuskeille! 👏👏

999 Excellenttiä lensi meillä molemmilla nopeasti. Sen lisäksi piti napata 5 legeä ja voittaa 3 Leaderia alle 2500cp poneilla. Mulla meni aikaa koko leveliin 4h 40min, Joonalla 5h 47min. Tiedossa ei toistaiseksi ole vielä ketään, joka olisi tehny excellentit alle 4h 40min.
Näin vedettiin onnistuneesti lähestulkoon täydellinen speedrun L40-50! Tiedossa on meidän lisäksi maailmanlaajuisesti vain yksi henkilö joka on saanut lähetettyä lahjat neljässä päivässä; puolalainen pelaaja riddddle. Hän ei kuitenkaan koitunut uhaksi, vaan saavutti L50 vasta muutaman tunnin meidän jälkeen.

Erityisen hienoa tästä teki se, että päätettiin striimata viimeisen levelin läpimeno Twitchissä ja katsojia oli kerralla jopa 200. Kiitokset kaikille eri tavoin mukana olleille, tää oli upeasti onnistunut setti ja hieno pelillinen kokemus meille molemmille! 🤗

Reply · Report Post