Evolution Arena Turku & OmaSp Gaming House


EVOLUTION ARENA TURKU SEKÄ OMASP GAMING HOUSE SEINÄJOKI YHTEISTYÖHÖN

Kaksi suomalaista pelitaloa, Turussa sijaitseva Evolution Arena, sekä Seinäjoella SJK esportsin hallinnoima OmaSp Gaming House lähtevät toteuttamaan yhteistyössä nuorille suunnattua esports -ohjelmaa sekä kerhotoimintaa.

"Yksi yleisimmistä vanhemmilta kuulluista haasteista meille on selkeästi, että miten nuori pääsisi treenaamaan tahtomaansa lajia kunnianhimoisesti. Lajista riippuen tiimin löytäminen ja ryhmäytyminen voi olla kovin haastavaa", kertoo SJK esportsin Mikko Jokipii.

Molemmat pelitalot ovat toimineet noin vuoden verran, ja kehittävät täten samalla omaa tarjontaansa. Ajatuksena on ensin rakentaa lajikohtaiset kerhot ja joukkueet, ja sitten yhdessä nuorten kanssa suunnitella jokaiselle porukalle sopiva, oma harjoitusohjelma. Ydinasemassa on talon tarjoamat fasiliteetit ja ammattilaitteisto.

"Tällä yhteistyöllä haluamme tarttua siihen ongelmaan mikä on olemassa ympäri Suomen: maassa on muutama kunnianhimoisesti ja määrätietoisesti toimiva esports-seura, mutta ruohonjuuritason toimintaa ei ole lähellekään tarpeeksi. Kunnat ja kaupungit sekä niiden nuorisotoimet voisivat tehdä paljon enemmän", kommentoi Turun Evolution Arenan toimitusjohtaja Sampo Räsänen

Toiminnan kunnianhimoisuus sekä ikäryhmät määrittyvät kysynnän mukaan, ja myös täysi-ikäiset pelaajat ovat tervetulleita toimintaan. Pelitalojen yhteistyön kautta voidaan jakaa valmennusosaamista, järjestää viikottaisia treeniotteluita ja parhaassa tapauksessa yhdistää kahden kaupungin pienempiä pelaajakantoja yhdeksi joukkueeksi.

Toiminnan laajuutta kartoitetaan kaupunkikohtaisilla kyselyillä ja jalkautumalla kouluihin kertomaan kerho- ja seuratoiminnasta. Mahdollisiksi lajeiksi on alkuun valittu 8 suomalaisittain merkittävää esports -lajia, jotka ovat:

* Fortnite
* Counter Strike: Global Offensive
* League of Legends
* Dota 2
* Overwatch
* FIFA19
* NHL19
* Playerunknown: Battlegrounds

Olemme valmiita aloittamaan toiminnan myös muissa lajeissa jos kysyntää löytyy. Esimerkiksi taistelupeleissä löytyy kaupunkikohtaisesti isoja pelaajakantaeroja.

Lisätietoja

Mikko Jokipii
SJK esports
050 584 82848
esports@sjk.fi

Toimitusjohtaja
Sampo Räsänen
040 166 5388
sampo@evolutionarena.fi

Reply · Report Post