mennopot

Menno Pot · @mennopot

28th Jul 2017 from TwitLonger

Raymond Verheijen strikes again... #Ajax #Nouri


De inspanningsfysioloog Raymond Verheijen heeft zojuist de tweet afgevuurd waarvan je hoopte dat hij hem niet zou plaatsen, uit elementair fatsoen bijvoorbeeld.

Maar we kennen 's mans narcistische trekken en dus deed hij het toch:

"Sprak @FreekJansenVI met Ajax coach Keizer ook over ramadan, harttest, slaappillen, 30+ graden Celsius, 1000m hoogte & overtraining?"

Om te beginnen kloppen die 'feiten' niet. De Ramadan eindigde op 24 juni, de wedstrijd was op 8 juli, twee volle weken later. Nouri's harttest was goed. Ajax speelde niet op 1000 meter hoogte, maar op minder dan 650 meter. Nouri was niet overbelast, want hij had wegens een enkelblessure twee dagen niet getraind.

Zelfs als dit zuiver inhoudelijk relevante vragen zouden zijn (inspanningsfysiologie is mijn vak niet), dan nóg is het onheus, onkies, beschamend en boosaardig om het op deze manier te insinueren, effe via Twitter, en dan ook nog in twee talen (want hij plaatste dezelfde aantijging ook in het Engels).

Dan ben je niet bezig met waarheidsvinding of het belang van je vakgebied of wat dan ook; dan ben je gewoon je eigen narcistische showtje aan het opvoeren. Pure eigenpijperij, terwijl hij er niet bij was, de verantwoordelijken niet heeft gesproken over hoe in Oostenrijk gewerkt is en onmogelijk kan weten waardoor Nouri's hartfalen werd veroorzaakt.

Als je dan de sociale media als zeepkist kiest om Marcel Keizer onverantwoord handelen aan te wrijven... dan ben je echt een belabberd exemplaar hoor. Te gênant voor woorden.

Reply · Report Post