Je Geld Of Je Leven – Crowdfunding voor een onvoorwaardelijk basisinkomen


Komend jaar onderzoek ik de vele betekenissen van geld, de invloed die het heeft op ons leven, en ga ik op zoek naar manieren om die in beeld om te zetten. Ik ga zelf geld ontwerpen en drukken, ik ga aan de slag met munten en briefgeld, bonnetjes en bankafschriften, ik ga schrijven en ik ga de straat op. Kortom, mijn kunstenaarschap staat 12 maanden lang in teken van het slijk der aarde.

Je geld of je leven. Een jaar lang leefde ik van een onvoorwaardelijk basisinkomen, ik werkte aan kunst en was vrij van geldzorgen. Die unieke ervaring vormt de basis voor dit 12 maanden durende kunstwerk.

Dit project kan natuurlijk niet zonder geld. ‘Je geld of je leven’ draait op gemeenschapsgeld: een gemeenschap van 100 donateur-deelnemers die samen een leefgeld creëeren van 1000 per maand. Elke donateur schenkt 10 euro per maand voor de periode van 12 maanden. Uw gift van 120 euro laat mij een jaar lang leven en werken.

Uw financiële bijdrage is gebaseerd op het basisinkomenprincipe. Dat wil zeggen: onvoorwaardelijk, u verwacht van mij geen tegenprestatie, maar… u krijgt er wel iets voor terug. Mijn dank uiteraard. Ook ontvangt u als eerste mijn maandelijkse blog. U bent welkom op mijn atelier. U ontvangt een VIP-uitnodiging voor de expositie en bovendien maakt u kans op het winnen van een kunstwerk. Een kans van 1 op 100!

Al 37 mensen hebben zich aangemeld. Er zijn nog 63 plaatsen vrij!

Wilt u ook deel uitmaken van deze bijzondere gemeenschap?

Doe mee en mail ‘Je geld of je leven’ naar annevandalen@xs4all.nl.

Reply · Report Post