Hoe @NOS Jeroen @Wol-laars de rechtsbuiten van NL werd


Op oudejaarsnacht was er in Keulen een incident op een plein. Hoewel er op dat plein max. 1000 mensen aanwezig waren, inclusief vrouwen, politie, kinderen, oude mensen en mannen, berichtte Jeroen Wollaars al snel dat er sprake was van honderden, tot 1000 daders die allemaal zouden bestaan uit Syrische vluchtelingen cq Moslims.
Wollaars nam niet de moeite de feiten te checken, noch kon (en kan) hij blijkbaar rekenen.
Toen duidelijk werd dat de getallen exorbitant overdreven en simpel onjuist waren bleef Wollaars volhouden dat het ging om enorme - honderden - daders uit een specifieke dadergroep, namelijk moslims cq Syrische vluchtelingen.
Wollaars kwam met zogenaamde bronnen die niet verifieerbaar cq niet bestaand waren, haalde oa een PeGiDa woordvoerder aan en deed of dat een politieagent was.
Ook stegen de aantallen slachtoffers bij Wollaars in onvoorstelbare getallen. Als je Wollaars moest geloven was er sprake van tenminste 1000 moslimdaders die duizenden vrouwen hadden verkracht en beroofd op een plein waar - nog altijd - niet meer dan 1000 mensen aanwezig waren geweest, en dat nog steeds inclusief vrouwen, politie en ouderen.
Wollaars weigerde een feitencheck te doen, hield alle kritiek af en bleef arrogant en zelfvoldaan volhouden dat zijn gegevens juist waren
Dit deed hij ook toen bekend werd dat, zoals oa al weken door mij was aangegeven, de zogenaamde slachtoffers voor een groot deel PeGiDa activistes waren die verhalen verzonnen hadden. Wollaars passeerde alle kritiek en blokkeerde iedereen die zijn goddelijke waarheid bekritiseerde of vragen stelde.
Toen helder was dat er sprake was van 58 verdachten - dader ben je pas als feiten bewezen zijn, ook in Duitsland - en er maar 3 van deze 58 verdachten in het profiel van Wollaars pasten gaf Wollaars nog altijd geen thuis, en bleef zijn eerdere onjuiste gegevens en uitspraken verdedigen cq herhalen cq volhouden dat hij uiteraard gelijk had.

De onjuiste weergave van de situatie, het moedwillig herhaaldelijk blijven beschuldigen van zeer kwetsbare groepen mensen, die onder enorme druk staan vanwege de oorlog waar zij uit zijn weggevlucht en het racisme wat in Europa hoogtij viert, is uitermate kwalijk, beschamend en schadelijk. Dit is geen journalistiek en is een democratisch eerlijk mens onwaardig.

Echter Jeroen Wollaars blijft Koning op zijn Ivoren Toren, gedekt en beschermt door het Nederlandse Journaille wat allemaal in de bres springt om Wollaars te prijzen en beschermen.
Wollaars omgeeft zich ondertussen met extreemrechtse internetrollen als Jan Bennink ('Ans Aarsema') e.a. en beschuldigd iedereen die hem terecht kritiek geeft en vragen stelt er van 'linkse gekkies' te zijn, waarmee hij zich ook in zijn woorden nu vereenzelvigd met de toon, stijl en woordkeus van de gemiddelde #PVV en #PeGiDa trol op internet.

Het wordt hoogtijd dat journalisten verantwoordleijkheid gaan nemen voor hun acties. Woorden zijn niet zonder consequenties. Feiten moeten gechecked, gerechecked en bewezen worden. Het lukraak meevaren op de populistische racistisch gemotiveerde trends van de tijd is onacceptabel! Daarmee doe je onrecht aan kwetsbare groepen mensen die zich niet kunnen verdedigen, verlaag je jezelf tot het nivo van de gemiddelde #PVV-er of #{eGiDa rioolrat & internettrol, en doe je bovenal de waarheid geweld aan. En daarmee ben je je krediet en geloofwaardigheid als journalist kwijt.

Daarmee ben jij, Jeroen Wollaars, slechts een van de vele opruiende krachten in dit land, die door middel van ophitsen, leugens vertellen, opstoken en insinueren bijdraagt aan het tegen elkaar opdrijven van groepen mensen, het versterken van angst en haatgevoelens tegen moslims en vluchtelingen, doe je mee aan racistisch gefundeerde propaganda van de extreemrechtse massa, en ben je je waardigheid kwijt.

Tenzij er een rectificatie en excuus komt, Jeroen Wollaars zijn functie opgeeft bij de #NOS en er een - desnoods symbolische - schadevergoeding wordt betaald, bij voorkeur aan Stichting Vluchteling, is het mijn mening dat het niet meer goed komt met Jeroen Wollaars en met de NOS en zou het OM eigenlijk tot strafvervolging over moeten gaan wegens het moedwillig verspreiden van haat.

Dat is mijn mening, gebaseerd op de feiten rond Jeroen Wollaars, en daar mag hij het mee doen!

Reply · Report Post