juremes

Jure Mesarič · @juremes

27th Oct 2015 from TwitLonger

Zelo na hitro o Zlovenija...


Nulta točka: Ker me je ljubitelj vaških straž, širjenja "demokracije" v Iraku, Afganistanu, Libiji pa i šire (oh, that went very well)... obtožil, da sem avtor http://zlovenija.tumblr.com, za začetek: nisem, niti ne poznam avtorja (-ev).

Orodje, ki je sicer nekoliko okorno in topo, po mojem iskrenem mnenju vseeno uspešno zasleduje dva cilja.

Prvič: da uporabnikom socialnih/družbenih/družabnih medijev še enkrat pove, da to ni vaška gostilna, pomenek med prijatelji in znanci, posvet s psihoterapevtom in drugimi usposobljenimi profesionalci. Z manjšimi izjemami, ki pa nikoli ne vključujejo komentiranje objav na Facebookovih straneh organizacij, podjetij in medijev, gre za JAVNA DEJANJA, javen nastop z imenom in priimkom, teoretično pred vesoljno publiko. S komentiranjem - pa četudi za milisekundo - postanete javna osebnost. Da dejstva, da bodo ti komentarji, ti ogabni zapisi nečlovečnosti (in dokaz neuspeha šolskega sistema) za vedno (restrictions apply) ostali na strežnikih neke korporacije, dostopni tajnim službam in celo takim fičfiričem, kot so kadrovske službe, sploh ne omenjam.

Drugič. Da je http://zlovenija.tumblr.com tako zmotila ljudi, ki ob aktualni krizi neumorno hujskajo, eni iz kao “patriotskih” vzgibov, večina pa z jasno strankarsko računico (predčasne volitve, nova vlada…), kaže, da nekje zadaj vseeno (upam) obstaja zavedanje, kam to hujskanje pripelje. Govor o drhali, ki jo je potrebno pobiti, se ni pojavil, ker je vreme bolj kislo. Ima akterje, ki so ga posadili, pognojili in redno zalivali. In te http://zlovenija.tumblr.com danes najbolj moti. Ker je potrebno preusmeriti krivdo, odgovornost.

Reply · Report Post