freegolds

freegold · @freegolds

28th Mar 2015 from TwitLonger

Belgian (in dutch)


Fons Verplaetse over de verkoop van 1.000 belgisch goud (op TV rond 1993): We hebben dat *goed* verkocht en waarschijnlijk aan de Chinezen...

Het Oosterse (Chinese) plan om de $-hegemonie te reduceren omvat met 100% zekerheid een *andere* goudprijzing ! Lees goud WAARDE standaard.
Voor het Oosten is goud-waarde GEEN staatsvijand N°1 zoals voor Volcker/Greenspan/de Buffets.
De Chinezen staan niet t trappelen om de nieuwe LBMA elektronische goudfixing te vervoegen !!! Ze verkiezen hun SGE fysiek goud prijzing. China akkumuleert nu reeds fysiek goud voor meer dan 2 dekades. Ze begonnen daarmee bij de aanloop naar de €-ECB geboorte (1999) > CB goldsales periode.

>>> Selling gold means you are long the dollar, so the recent dollar strength has given the People's Bank of China (PBOC) the perfect window to divest these worthless dollars for real gold.

China heeft de $-goudprijzing als staatsvijand N°1 handig weten te exploiteren gedurende de voorbije 20 jaar om fysiek goud spotgoedkoop (en onder de radar) naar het Oosten te verschuiven. Dat doen ze niet - zo maar -. Dat is keurig gepland. De uiteindelijke China goldfix zal *fysiek* zijn. Daarom hebben ze het Westerse goud ook zo veel als mogelijk fysiek moeten leegzuigen,...terwijl het $ & €-regime koppige blijven weigeren om via de goudprijzing het fysieke goud in het Westen te houden. Dat is niet uit dommigheid maar uit noodzaak omdat goudreserve in het Westers fiat-systeem er nu eenmaal totaal verkeerd in zit (sekundaire hedgefunktie).


Of dat nu allemaal -imminent- is, blijft totaal irrelevant. De opbouw voor de goud-waarde-standaard is er.

Het Westen zit nu met z'n historische rente catch-22 waar we dan toch willens-nillens uiteindelijk zullen *moeten* normalizeren. Maakt niet uit hoeveel tijd we daar nog voor over hebben. De astronomische schuldlast gaat niet lachen met een gewilde/ongewilde rentestijging. In de UK praten ze de rentestijging ook weer aan met absurde redeneringen.

Reply · Report Post