Δεν κερδίζεις τον πόλεμο άοπλος.


Διαβάζω ότι με το τετράμηνο κερδίζει η κυβέρνηση "τον απαραίτητο χρόνο για να συνταχθεί το δικό μας σχέδιο" 5χρόνια ως αντιπολιτευση τί έκανε; Τόσα χρόνια αντιπολίτευση και γνωρίζεις τα πάντα! (Αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής). Γιατί δεν έγραψες το Έλληνικό στρατηγικό σχέδιο;

Δεν έχεις στρατηγικό σχεδιασμό και για αυτό διαπραγματεύεσαι ό,τι και οι προηγούμενοι. Διαφορετικά θα είχες επιβάλλει το στρατηγικό σχέδιο. Αν είχες Ελληνικό στρατηγικό σχέδιο θα είχες και το manual της επόμενης ημέρας. Δεν θα είχες δεχτεί Σουλτς κ Νταϊσελμπλουμ. Θα τους έλεγες "περιμένετε"!

Το πλεονέκτημά σου είναι μόνο το manual του Ελληνικού στρατηγικού σχεδίου, step by step. Τα υπόλοιπα είναι πολιτική ταβέρνας δίχως στόχο. Θέλεις να είσαι master of the game; Θέλεις να υλοποιήσεις τις εξαγγελίες της Θες/νίκης; Πώς; Δεν έχεις Ελληνικό στρατηγικό σχέδιο είσαι δηλαδή άοπλος!

Στον πόλεμο δεν πας δίχως όπλο. Κι εσύ δεν έχεις όπλο. Στρακαστρούκες αποκριάτικες έχεις. Όταν αποκτήσεις Ελληνικό στρατηγικό σχέδιο τα λέμε. Εάν ποτέ σκεφτείς Ελληνικό στρατηγικό σχέδιο μην διανοηθείς να το συντάξεις μόνος σου (άντε και με τις συνιστώσες) δεν έχεις εύρος για DIMEFIL*!

Μαρία Πολύζου
@mmpolyzou

(*DIMEFIL : Diplomatic, Information, Military, Economic, Financial, Intelligence and Law Enforcement).

Reply · Report Post