Owavavawwa

Owava · @Owavavawwa

11th Jan 2015 from TwitLonger

LOPETA kiusaaminen


Saatan olla vähän "raju" tässä kirjoituksessa , koska aihe on lähessä sydäntäni... ÄLÄ loukkaannu kielenkäytöstä tai muusta:

Okei, suoraan asiaan: kiusaaminen on PASKAA! Kiusaaminen aiheuttaa masennusta, ahdistusta, ja lopulta voi aiheuttaa itsemurhan. En ole, enkä tule koskaan ymmärtämään kiusaamisen motiivia: miksi teet sitä, miksi teet jonkun elämästä kärsimystä, tai pahimmillaan, lopeta sitä? Mikä on syy tämän takana? Kun kiusaat jotakuta, jätät elinikäiset arvet, vaikkei kiusaaminen olisi fyysistä... Henkinen kiusaaminen, kuten haukkuminen, syrjiminen, ja kaikki vastaava, ovat joskus pahempi kuin fyysinen kiusaaminen... "Sticks and stones may break my bones..." ja niin edelleen... Sinulla ei tule koskaan olemaan pätevää syytä aiheuttaa jollekkin tarve tappaa itsensä.. EI KOSKAAN.. Joskus, kiusaaminen nousee sille tasolle, että lapset käskevät toisia tappamaan itsensä.. Ja joskus, kiusattu toteuttaa tämän toiveen. Ja tätä tapahtuu jo alle 15-vuotiailla...

Toinen asia josta haluan puhua, on kiusaamiseen puuttuminen. Minun ei pitäisi yleistää, mutta opettajat eivät usein tee mitään pysäyttääkseen kiusaamista. Aina kuulee lehdissä, ja kouluissa, että on nollatoleranssi kiusaamiseen, mutta silti, kun sitä tapahtuu, se jätetään huomiotta, sitä väheksytään, kohautetaan olkapäitä.. Kun joku lapsi käskee toista tappamaan itsensä, et voi jättää sitä huomiotta, sinun pitää mennä väliin, mutta silti, mitään ei tapahdu... Kiusaaja saattaa joutua puhutteluun, tai jälki-istuntoon, mutta mitä se lopulta auttaa? Väliin pitää mennä isommilla aseilla, varsinkin kun se on näin pahaa.. Kenenkään, KENENKÄÄN ei pitäisi tarvita elää elämää, jossa heitä käsketään tappamaan itseänsä, mutta silti, useammin se on kiusattu, joka vaihtaa koulua, joutuu muuttamaan, ja kiusaamisen takia, heidän itsetuntonsa on niin alhaalla, että he tulevat olemaan yksin myös uudessa paikassa... Opettajilla on valta astua väliin, mutta he eivät tee sitä, ja vain istuvat juomassa kahviaan, ja sitten sanovat "ei ole aikaa" ja "lapset ovat lapsia" ja "he voivat selvittää sen keskenään". HE EIVÄT VOI. Lapset, varsinkaan nuoret lapset, EIVÄT pysty selvittämään sitä keskenään, vaan se muuttuu vain pahemmaksi päivä päivältä, jos ajattelet noin...

Suurta osaa esittää myös perhe, vanhemmat. Olen itse kokenut tilanteen, missä kiusatun vanhemmat eivät usko kun opettaja, tai rehtori, kertoo heille heidän lapsensa kiusaavan jotakuta.. "Ei meidän pikku *lisää nimi tähän* tekisi sellaista"... Kyllä hän tekisi, miksi opettaja valehtelisi teille? Kiusaaminen usein juurtaa juurensa kotiin, huonoihin perhesuhteisiin, siihen että vanhempia ei kiinnosta lapsen tekemiset. Vanhemmat pystyvät ehkäisemään kiusaamista, puhumalla lapsilleen, ja viettämällä aikaa heidän kanssaan.

Voin sanoa kokemuksesta, että kiusaaminen jättää jälkiä, jotka eivät koskaan poistu.. Minua kiusattiin 10 vuotta koulussa (1. luokalta lukion ekalle), lähes päivittäin, ja nyt minulla on ollut masennus 11 vuotta.. Tiedän ettei kiusaaminen tule koskaan loppumaan kokonaan, MUTTA se ei tarkoita ettei sitä voisi vähentää. Mutta tätä ei tapahdu jos opettajat ja vanhemmat eivät puutu asioihin. Jos jätätte lapsille rauhan tekemisen ja kiusaamisen lopettamisen, se ei KOSKAAN tapahdu. Kuinka monta nuorten/lasten itsemurhaa pitää nähdä, ennenkuin aikuiset huomaavat sen? Kiusaaminen ei ole leikkiä, mutta aikuiset tuntuvat näkevän sen näin: "He vain ovat lapsia" tai "se on osa lapsuutta".. Sen ei pitäisi olla! Kenenkään ei pitäisi olla kiusattu, ja kenenkään ei pitäisi kiusata.

En voi myöskään jättää huomiotta toista puolta, kiusaajia. Heillä on usein ongelmia itsellään, joka peilautuu muiden kiusaamiseen. Teidän pitää muistaa myös kysyä, miksi he tekevät sitä, ja yrittää auttaa heitä. Huono elämä johtaa kiusaamiseen.

Jos SINÄ, joka luet tätä, olet kiusaaja, mene pyytämään anteeksi ihmisiltä, joita olet kiusannut, ja jos omat ongelmasi ovat syy kiusaamiseen, hae apua. Jos SINÄ olet kiusattu, pysy vahvana, ja älä anna itseäsi potkittavan maahan täysin, pitä ystävät lähellä, meillä kaikilla on joku. Ja jos sinä huomaat masennuksen oireita, hae apua mahdollisimman nopeasti. Mitä aiemmin haet apua, sitä nopeammin saat apua, ja sitä nopeammin pääset pois masennuksesta. Minulla oli masennuksen oireita 10 vuotta ennenkuin hain apua. Älä tee samaa virhettä.

LOPETA KIUSAAMINEN, ESTÄ LAPSIEN ITSEMURHAT!

Heitän pallon aikuisille, vanhemmille ja opettajille! TEILLÄ on valta vähentää sitä, tai jopa lopettaa se! KÄYTÄ AIKAASI!

Reply · Report Post