18+ По 8 години економска преродба во Македонија еве неколку кратки обзервации до каде сме.

Креирај слободни индустриски зони за странските инвеститори во кои нема да плаќаат даноци а државата ќе им субвенционира пензиско и здравствено и инфраструктура. Дупката во ПИОМ покривај ја со задолжување.

Класифицирај ги како тајна сите документи за субвенционирање на странските инвеститори во ТИЗ. Што има јавност или пратеници да знаат колку реална субвенција има добиено Дрекслер Мајер или Ван Хол да работат кај нас! На домашен инвеститор не му го врачај ДДВ-то до 3 год !

Донеси законодавство за да не плаќаш данок на профит како странски но не и како домашен инвеститор.

Субвенционирај му го на ВИЗ АИР годишниот профит. Прогласи го потегот како голема владина победа ( ме потсеќа на Air Serbia ова, која е прогласена за успешна фирма а за 1 година има 47 милиони евра долг кон Белградскиот аеродром).

Лансирај генијална реформска идеја Македонија да стане даночен рај како Кипар или Белиз ! зошто парите од криминалот во Европа баш треба да се перат кај нас во Македонија! Македонија Кипар и Белизе да е !

Промовирај ја Македонија како конкурентна земја ама по плати (Биди и конкурентен на Индија со 8100 ден минималец кој странските инвеститори им го плаќаат на вработените - Не важи минималецот за шивачите од Штип).

Донеси го Субрата Рој. Презентирај ни го како успешен инвеститор! Потоа нека земе кредит од Стопанска банка да купи хотел во Охрид. Дај им македонски пасоши на синовите на криминалецот Субрата. Земи им го земјиштето на МПЦ во Охрид зошто си вистински демохристијанин. Зошто нели Субрата не е уапсен за проневера во Индија и треба да гради во Охрид!

Подели земјоделски субвенции 170 милиони за оваа година (меѓу кои и на кумот на твојот братучедот во висина од неколку милиони евра годишно и на неколку твои партнери од коалицијата) - Прогласи ги субвенциите како голема замјоделска победа ! Преќути дека секоја година се зголемува увозот на земјоделски производи !

Креирај намалување на приходите по однос на пензиски и здравствени придонеси секоја година во ПИОМ. Преќути дека следната година дупката во ПИОМ ќе биде 310 мил евра а годината по таа 350 мил евра ! Ротирај го успешниот министер чиј број се наоѓа на прислушкуваните листинзи дека местел инвалидски пензии затоа што пензионирал "инвалидски" 700 члена од партија!

Исели 230,000 граѓани како резултат на економската миграција. Терај деца да ја пеат излези момче додека 40,000 граѓани земале бугарски пасоши и излегле ама надвор од државата! За фала дигни споменик на Тодор Александров. Нормално прогласи го за најголем Македонец. Прави за наудрен дека постои документација во бугарскито државен архив за неговите македонски дела и потфати!

Изгради скоро 5 км автопат! Новиот што конечно реши да го градиш нека биде најскап автопат по км во цела Европа! Кешот од Актор вади го на рака и пред избори!

Еби им мамата на сите педери и грчки предавници #јер нема како да го скриеш дебаклот од преродбата !

Reply · Report Post