wtstolk

Willem Stolk · @wtstolk

17th Mar 2014 from TwitLonger

Mijn oproep aan de scriba van de PKN (cc @KarinvdBroeke @KerkinActie @SabeelNederland )

Het klink allemaal erg mooi, het 'Commentaar bij de Tijd' van de scriba van de synode van de Protestantse Kerk, dat dit keer gaat over Israël en de Palestijnen:

'Kleur bekennen doen we door over en weer dringende vragen op tafel te leggen. Vooral door met overtuiging te kiezen voor de inzet voor verzoening, gesprek en ontmoeting – wat vanuit Kerk in Actie dan ook krachtig gebeurt.' (http://www.pkn.nl/actueel/Nieuws/nieuwsoverzicht/Paginas/Commentaar-bij-de-tijd-Israel-en-BDS.aspx)

De praktijk is helaas anders. Door mee te werken aan 'De kruisweg van de Palestijnse christenen', een uitgave van de Vrienden van Sabeel Nederland, houdt Kerk in Aktie (KiA) het vijandbeeld van de Palestijnen bewust in stand. Israël wordt in dit document (dat ik reeds eerder heb gepost op mijn Facebookpagina) eenzijdig aangesproken als de aggressor in het conflict, en blijkbaar vindt KiA dit allemaal prima. En passant wordt de Joodse achtergrond van de bijbelse personen totaal genegeerd (Jezus is een Palestijn - een nieuwe vorm van vervangingstheologie) en men durft zelfs zover te gaan dat de stichting van de staat Israël vergeleken wordt met het lijden van Jezus aan het kruis!

Krachtige inzet voor verzoening? Als de heer Plaisier echt meent wat hij zegt, zal hij zich nu toch echt eens hard moeten maken dat Kerk in Aktie de band met Vrienden van Sabeel per direct verbreekt!

Reply · Report Post