Денес на пладне традиционално се собравме пред регулаторната комисија за енергетика. Но не бевме сами. Дојдоа спонтано. Паркираа еден џип на тротоарот веднаш до Чичко Стоилко. Излегоа од џипот со спонтано направените реквизити за контра-протест. Подолу кај Лумикс им се придружија уште шеесетина, исто така спонтано. Спонтано се појавија Канал 5, Сител и МТВ. Застанаа пред нив, ги вклучија камерите и ги снимаа овие луѓе кои што спонтано ги извадија маските со ликот на Радмила Шекеринска и ги ставија на главите. Во меѓувреме, кај нас собраните едвај триесетина од АМАН, дојде еден млад човек, кој кога побараа да се претстави, одговори дека е од УМС на ДПМНЕ. Ни рече за 20 минути да не нема. На заминување со урлање ни порачаа да пушиме кур и ред други гадости. П.с. Полицијата беше бројна и уредно поставена и од нивниот командир добивме уверување се тука за да не дозволат било каков инцидент. Исто така беа присутни и претставници на ОБСЕ.

Reply · Report Post