Leesbaar

Leesbaar · @Leesbaar

5th Jun 2012 from Twitlonger

20 mei 2012 schreef iemand op frontaalnaakt.nl een schimpstuk over Geenstijl. In dat stuk beschuldigt die iemand GeenStijl ervan erop uit te zijn om anderen het zwijgen op te leggen: ,,GeenStijl is een virtuele knokploeg, erop uit om iedereen met een mening of levenswijze, die de mannen en vrouw van GeenStijl niet aanstaat, door middel van intimidatie en laster het zwijgen op te leggen. Dat ondervond de voorzitter van de antirokersclub Stivoro, wier kinderen werden bedreigd en die politiebescherming nodig had nadat GeenStijl haar adresgegevens had gepubliceerd, dat ondervindt de Amsterdamse politicus Fatima Elatik, die de grofste bedreigingen voor haar kiezen krijgt na elk hetzerige stukje dat GeenStijl over haar publiceert. Ook de jongerenvereniging Asri ontving ernstige bedreigingen omdat haar mening GeenStijl niet beviel.''

Als dat waar is is het niet best. Maar is het waar? Ik kan het alleen controleren voor Fatima Elatik. Zij claimde in de pers en elders bedreigd te worden. Omdat ik het vreselijk vind als zij bedreigd wordt heb Ik een beroep gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur, en ik heb die bedreigingen opgevraagd. @fatimaelatik kon of wilde die bedreigingen niet leveren. Ze bestaan kennelijk niet.
Jongerenvereniging Asri is een soort Welzijnsstichting, geen vereniging. Asri.nl claimt op haar site bedreigd te zijn. Asri organiseerde in opdracht van stadsdeel #020Oost geruchtmakende discussieavonden over ondermeer de verrechtsing of verruwing. Het ASRI is geen vereniging maar een stichting. ASRI is een organisatie waarbinnen jongerenwerkers iets doen met jongeren. Ze gaven onder meer propaganda bij de laatste verkiezingen. Als de sporttrainers van mijn kinderen stemadvies gaan geven zou ik razend zijn. Als onderwijzers van mijn kinderen stemadvies geven en indoctrineren gaan ze ver over de schreef. Bij ASRI is het net zo. Het gaat om gesalarieerde medewerkers en vrijwilligers die met kinderen van anderen werken, diensten verlenen. ASRI maakt een raar soort propaganda. Dezelfde propaganda die Fatima Elatik maakte: Suggereren dat Rutte cs bruin oftewel fascistisch zijn, suggereren dat fascisten discrimineren op uiterlijk en ras en geloof, vervolgens suggereren dat racisme leidt tot moord en doodslag.
Ik vermoed dat Elatik's en Asri's claims van bedreiging ook propaganda zijn.

Reply · Report Post