Qwats

Inge · @Qwats

9th May 2012 from Twitlonger

#McDonalds weert #Glutenvrije burger van deelname http://www.debekendsteburger.nl/ #BB.
McDonald's geeft op deze website de mogelijkheid zelf een hamburger samen te stellen. Dat kan door verschillende ingrediënten op een interactieve manier met elkaar te combineren.

Een aantal deelnemers heeft de afgelopen weken een hamburger samengesteld waarbij ze in de naam hebben aangegeven dat deze glutenvrij is. En dat wil McDonald's niet. Zo goed als alle deelnemers die op deze manier meer aandacht vragen voor Neerlands meest onbekende volksziekte Coeliakie, waarbij men gluten moet vermijden, zijn inmiddels verwijderd. Een tweetal moet voor vanmiddag de naam van de burger veranderen of ze worden net als de andere gediskwalificeerd.

De burger zou niet voldoen aan de actievoorwaarden, er wordt verwezen naar Artikel 2.1.1.B: Namen met kwetsend of ongepast taalgebruik, of met daarin beschermde merk- of productnamen, of internetsites, of die in strijd zijn met de goede smaak of fatsoen worden, zonder opgaaf van redenen, niet in behandeling genomen en uitgesloten van deelname.

Eveneens wordt verwezen naar Artikel 3.14: Inzendingen mogen niet strijdig zijn met enig recht van derden, de wet, regelgeving, of goede zeden en evenmin aanzetten tot handelingen die in strijd zijn met enig recht van derden, de wet, regelgeving en goede zeden.

Op de vraag om een nadere toelichting over de diskwalificatie en de onduidelijke grondslag gaf McDonald's de volgende verklaring: "Helaas kunnen we de glutenvrije burger niet opnemen in de competitie, omdat McDonald's geen glutenvrije broodjes verkoopt. Daarom kun je in de Bekendste Burger competitie ook niet kiezen uit glutenvrije broodjes. Naamgeving van de burger met hierin glutenvrij zou misleidend kunnen zijn."
Wat opvallend is, omdat er in verschillende andere landen zoals Spanje wel #Glutenvrije burgers te krijgen zijn bij de Fastfoodketen.

McDonald's had in de actievoorwaarden op kunnen nemen geen dieetproducten tot deze competitie toe te staan. Daarbij staat er in de actievoorwaarden ook een punt, Fase 2: Jurering, punt d.
McDonald's behoudt het recht om in overleg met de deelnemers de samenstelling van de burger te wijzigen zodat deze geschikt is om in de McDonald’s restaurants te voeren.
McDonald's geeft hiermee iedereen de mogelijkheid een broodje samen te stellen waarvan zij achteraf de vrijheid heeft deze in overleg aan te passen. Glutenvrij of niet.

Verschillende deelnemers van de actie laten het er niet bij zitten en hebben bezwaar gemaakt maar voor alsnog geen verdere reactie vanuit McDonald's.

Reply · Report Post