Ok, tydligen behövs en repris på denna från igår. #svpol #oslobomb Förtydligande angående min tidigare tweet som tycks vara väldigt lätt att missförstå:

Ett bombdåd skakade i dag Oslo. Innan vi visste vem som gjort det eller ens vet hur illa det var (det vet vi fortfarande inte fullt ut) så började en rad twittrare oroa sig för hur detta skulle drabba muslimer, invandrare, svarthåriga osv.

Jag tyckte detta var mycket osmakligt, dels för att det inte då var känt ens om det VAR islamister som utfört dådet, dels för att det kändes väldigt respektlöst att spekulera om ytterligare indirekta "offer" när det fortfarande låg människor i blodpölar på gatan i Oslo.

Twitter med sina 140 tecken är stolpigt och det är svårt att nyansera i den grad man skulle önska. Det är dock tydligt att de som känner mig, även politiska motståndare, förstod precis vad jag menade, medan många andra missförstod. Jag kan bara beklaga detta.

Jag står fullt ut för den andemening jag avsåg förmedla och jag försvarar den gärna. Jag har dock aldrig gjort anspråk på att i förväg veta vem som är skyldig och är väldigt ledsen att det av vissa har uppfattats så.

Reply · Report Post