Еј, имам идеја. А да се контактираат јавни личности (пеачи, актери, писатели, новинари...) што би се појавиле пред камера и би кажале: Јас сум тој и тој, и давам поддршка на протестите против полициската бруталност (Како Hi this is Moby and you're listening to Antenna5, ви текнува?). Па да склопиме едно клипче од минута две. А? Ајде сите што имате познаници, пријатели, колеги и слично што се од некакво медиумско значење прашајте ги дали би се согласиле на такво нешто! #protestiram

Треба доброволец што би снимал, а може секако и преку веб камера, и треба доброволец што би го склопил видеото!

Истото може да се направи и на англиски!!!

Доколку имате некој сигурен што би се појавил пред камера, внесете го неговото име тука: https://docs.google.com/document/d/1fuF3YE3ICfWqU8sFKuGLo5vGNAumjNBOuNJsJeZHwiI/edit?hl=en_US кога би се собрале доволен број на луѓе, може да се направи видеото.

Ретвитајте!!!

Reply · Report Post