mennopot

Menno Pot · @mennopot

16th Feb 2011 from Twitlonger

Even nagedacht over het 'officiële statement' van de verschillende #Ajax-supportersgroeperingen (SVA, AFCA Supportersclub, Vak410 e.a.), waarin wordt opgeroepen tot "rust rond onze club" en steun aan onder meer de directie. Hier staat het, onder meer: http://tinyurl.com/64ta7fh

Een verrassend statement, vind ik. Goed bedoeld, dat vast en zeker, maar ik ben het er niet mee eens.

Als er nou een ongefundeerde hetze tegen de Ajax-directie werd gevoerd, dan was dit initiatief op zijn plaats geweest, maar daar is wat mij betreft geen sprake van. Er komen lijken uit kasten vallen. Échte lijken. En het wordt onderhand tijd dat met name onze algemeen directeur, Rik van den Boog, eens wat dingen uit gaat leggen. een aantal kritische vragen gaat beantwoorden.

Een aantal van die vragen verwerkte ik al eerder in een 'long tweet' als deze: http://www.twitlonger.com/show/8oe88v

En dan hebben we het nog niet eens gehad over dit: http://bit.ly/fMHG58

En dit: http://tinyurl.com/6f8h3x7

En dit: http://tinyurl.com/67jhgym

Laat de rechter het maar eens beoordelen. Misschien treft Van den Boog wel geen enkele blaam. Maar we mogen toch wel zeggen dat hij op dit moment de schijn enigszins tegen heeft en dat het er enigszins op lijkt dat hij zijn eigen missers probeert af te wentelen op - in dit geval - Hans van der Zee.

We moeten, als supporters, Van den Boog nog niet opknopen. Eerst moet de onder steen boven. Maar hem - hangende dit proces - alvast onvoorwaardelijk steunen...? Dat lijkt me minstens even voorbarig. Enige scepsis is onderhand wel op zijn plaats jegens deze meneer. Laat 'ie het maar eens haarfijn uitleggen. Dat is hij verplicht aan ons, de 'stakeholders' die hij altijd zo belangrijk zegt te vinden.

Ik vind het persoonlijk echt heel jammer dat de supporters nu tamelijk klakkeloos een muurtje hebben gebouwd waarachter Van den Boog zich al op voorhand kan verschuilen.

Ik wil ook niets liever dan rust rond Ajax, maar als er foute gasten in de organisatie zitten, dan moeten ze er wel degelijk uit. Dan maar even geen rust. Want op de langere termijn zal er pas écht rust heersen wanneer #Ajax fatsoenlijk geleid wordt.

Sorry, SVA, AFCA Supportersclub en andere organisaties die ik respecteer, maar ik schaar me niet zomaar achter deze oproep. In de voetballerij vliegen heel veel beschuldigingen door de lucht die ongenuanceerd en "te makkelijk" zijn, maar het kan óók ongenuanceerd en "te makkelijk" zijn om iemand die ons op zijn minst verantwoording verschuldigd is klakkeloos te steunen en zijn gang te laten gaan.

Reply · Report Post